Igazi gyors ebéd/vacsora glutén és tej nélkül. Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 kis zacskó fagyasztott brokkoli
- 1-2 sárgarépa
- 1 Joya Finesse szójatejszín (200 g)
- 1 csomag rizstészta
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
1. A csirkemellet felcsíkozzuk, a sárgarépát megtisztítjuk, és a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük.
2. Olajat hevítünk egy serpenyőben, ezen megpirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk.
3. Egy tálba tesszük a rizstésztát. Vízforralóban vizet forralunk, és leöntjük vele a tésztát. 10 percig állni hagyjuk.
4. Ha a csirke megpirult, hozzáadjuk a brokkolit és a répát. Pár perc alatt megpároljuk. Ha kell, még sózzuk, borsozzuk.
5. Mikor minden elkészült, nyakon öntjük a szójatejszínnel, és összeforraljuk.
6. A tésztát leszűrjük, a szószos csirkével össze is keverhetük tálalás előtt.
Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes.