az élet glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

Tökmagos burgonyabundában sült sertésszűz

2015. március 01. - freefrom

A Vidék Íze magazin februári számában találtam a receptet, és egy-két hozzávaló módosításával tökéletes glutén- és laktózmentes fogássá vált a vasárnapi asztalra.

tokmagos_sertesszuz.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db sertés szűzpecsenye
  • 2 dl Spar freefrom tej
  • 4 evőkanál Schär Mix B liszt
  • 3 nagyobb burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg hámozott tökmag
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Héjastul félig megfőzzük a burgonyát, majd teljesen kihűtjük. A szűzpecsenyét hosszában félbevágjuk, majd ferdén ujjnyi csíkokra szeleteljük. Besózzuk, félrerakjuk pihenni. Kávédarálóval ledaráljuk a tökmag felét. Összekeverjük a tejet a két felvert tojással, a liszttel és a darált tökmaggal. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A meghámozott krumplit nagyobb lyukú reszelőn belereszeljük. Közepesen bő olajat forrósítunk egy serpenyőben. A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagokba. Belecsúsztatjuk a forró olajba, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Így szólt a recept, és a bunda mennyisége éppen elég lett a hús beforgatásához. Annyit azért el kell mondani, hogy a masszát kézzel kell rátapicskolni a húsra, mert nem nagyon lehet egyenletesen befedni vele. Illetve nem ég meg a tökmag, ha az egészben hagyott szemeket is beleforgatjuk a masszába.

A köret pedig burgonyapüré volt.

Finom fogás, szerintem a sima búzaliszt bármilyen gluténmentes liszttel helyettesíthető. Ha tejfehérjementesen szeretnénk enni, szerintem a rizstej vagy a szójatej jöhet szóba, csak akkor kóstoljunk, mert ezek kissé édes italok.

Forrás: Vidék Íze magazin 2015. februári száma

Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluteneslaktoznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr727230711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása