az élet glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

Cézár saláta

2015. március 02. - freefrom

A mai ebéd Cézár saláta volt. Próbáltam az eredeti receptet fellelni az interneten, de a próbálkozásom kudarcba fulladt... Sok az eredeti elnevezéssel ellátott recept, de kettőt nem találtam, ami megegyezett volna... Így nekem maradt az alábbi verzió, igaz, kicsit itt is eltértem az "eredetitől", mert a nyers tojássárgát egy kis majonézzel helyettesítettem. Bolti tojásban nem bízom... Szóval jöjjön a recept 2 főre:

 cezarsalata.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta (a római saláták egyik fajtája a romana-szív saláta, én most ezt használtam)
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szardellafilé (olajban eltett)
  • 1 csirkemell
  • 2 szelet Ceres Gluténmentes toast kenyér
  • 2 ek Univer majonéz (persze ez itt tojássárgája az eredeti receptben)
  • parmezán sajt (persze ez tényleg "eredeti" parmezán legyen, sokáig érlelt)

Elkészítése:

1. A kenyérszeleteket egyforma kockákra vágom, egy tálba teszem, meglocsolom olívaolajjal, és ráreszelek két gerezd fokhagymát. Összekeverem alaposan, majd félreteszem.

2. A csirkemellet lapjával kettévágom, sózom, és olívaolajjal meglocsolom. Egy serpenyőt hevítek zsiradék nélkül, mikor forró, beleteszem a csirkemelleket. Mindkét oldalukat megpirítom, ha kész, félreteszem hűlni.

3. A salátához a megmosott salátát és a paradicsomokat feldarabolom, egy tálba teszem.

4. Az öntethez a szardellát beleteszem egy keverőtálba, és adok hozzá 3-4 evőkanálnyi olívaolajat. Egy kézi habverő segítségével addig keverem, míg egynemű lesz. Ezután adok hozzá 2 evőkanál majonézt, egy evőkanálnyi reszelt parmezánt, és ízlés szerint sót (ez nálam egy pici csipet volt csak). Jól elkeverem, ha túl sűrű, még locsolok hozzá egy kis olívaolajat. Az öntetet a salátára öntöm.

5. Egy száraz serpenyőben megpirítom a kenyérkockákat.

6. A húst csíkokra vágom.

7. Összeállítom a salátát: a tányérra salátát teszek, erre halmozom a csirkemellcsíkokat, majd megszóróm kenyérkockákkal, és reszelt parmezánnal a tetején tálalom.

Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluteneslaktoznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr197233673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása