Nagyon szeretem a krémleveseket, amikből télen sincs hiány az asztalunkon. Tipikusan téli verzió a zellerkrémleves. Elkészítése gyors, maga a leves finom és tápláló. Sokféle feltét illik hozzá, akár a pirított kenyérkocka, akár a füstölt reszelt sajt. Most pirított húsos szalonnakockák kerültek a tetejére.
(Sajnos a kép megint eléggé gyér minőségűre sikeredett.)
Hozzávalók:
- 1,5 nagy zellergumó (friss, szálkamentes)
- 1 nagy burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 kis darab póréhagyma
- 1 nagy ek Spar Freefrom tejföl
- 2 ek Spar Freefrom vaj
- só
Feltét:
- kis darab húsos szalonna apró kockákra vágva és megpirítva
Elkészítése:
1. A zöldségeket megtisztítom, és apró kockákra vágom.
2. A vajon megpirítom a hagymákat. Utána a krumpli- és zellerkockákat is rádobom, és kicsit együtt pirítom.
3. Sózom, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és puhára főzöm.
4. A levest leturmixolom, majd egy külön tálkában a tejfölt kikeverem egy merőkanálnyi levessel.
5. A levessel elkeverem a tejfölt, ha túl sűrű lenne, még higítom egy kis vízzel. Összeforralom, és már készen is van.
Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes.