Itt a tavasz, egyre több a friss zöldség a piacon. Ez a hideg tésztasaláta könnyen és gyorsan elkészíthető, bármilyen zöldséggel, ami otthon van. A mai verzió az alábbi.
Hozzávalók (4-6 személyre):
- fél csomag Pasta d'oro penne tészta
- 8 szál Füstli pulykavirsli
- 3 szál újhagyma
- 1 kígyóuborka
- 1 sárgarépa
- 1 piros húsú kaliforniai paprika
- 1 pohár Tesco freefrom tejföl
- fél pohár majonéz (Univer)
- fél dl Magic habtejszín
- só
Elkészítése:
1. Feltesszük sós vízben főni a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük.
2. A virsliket is megfőzzük, majd felkarikázzuk.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, és tetszőleges méretű (de egyforma nagyságú) darabokra vágjuk. Én az uborka közepét kiskanállal kikapartam, hogy ne engedjen levet. A sárgarépát sajtreszelőn reszeltem le.
4. Kikeverjük az öntetet. (Majonéz, tejföl, habtejszín és ízlés szerint só. De akár borsozni is lehet.)
5. Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a virslit, a zöldségeket és az öntetet. Már tálalhatjuk is.
Az egészben az a legjobb, hogy bármilyen zöldséget keverhetünk hozzá, ami éppen van otthon. Finom még paradicsommal, de akár aszalt paradicsommal és olivabogyóval, kapribogyóval is gyors és könnyű vacsora vagy ebéd.
Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes.