az élet glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

Garnélás-gombás rizottó

2015. június 18. - freefrom

Gyors, nyári ebéd, viszonylag kevés hozzávalóból.

rizotto.jpg

Hozzávalók:

  • egy csésze (3 dl-es csésze) kerekszemű rizs
  • egy kis doboz barna csiperke
  • 100 g nagyobb garnéla (fagyasztott)
  • 1 fehérhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5-6 dl alaplé (nálam sima leszűrt húsleves)
  • 1 csokor snidling
  • 5 dkg Milfina lm sajt (vagy akár parmezán)
  • 100 g Milfina lm vaj
  • 4 ek olivaolaj

Elkészítése:

1. A gombát megtisztítjuk és felnegyedeljük. A hagymát szintén megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A snidlinget is felaprítjuk.

2. A garnélákat egy szűrőbe tesszük, és forró vízzel átöblítjük. Hagyjuk lecsöpögni.

3. Egy nagyobb edényben a vaj egynegyedét 2 ek olívaolajjal felhevítjük, ebben megpároljuk a felaprított fehér hagymát. Utána ráöntjük a rizst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután jön rá a fehérbor, amit szinte teljesen elpárolunk róla.

4. Ha a bor elfőtt, akkor merőkanalanként adjuk a rizshez az alaplét, mindig várjuk meg a következő kanál előtt, míg a ráöntött folyadékot magába szívja. Közben folyamatosan kevergessük a rizst.

5. Mikor a rizs már majdnem puha, egy serpenyőben a vaj (másik) egynegyedét és 2 ek olívaolajat felhevítjük, ezen megpirítjuk a gombát. Mikor a gomba már majdnem jó, hozzáadjuk a garnélát is, és tovább pirítjuk. A végén megsózzuk, hogy a gomba ne engedjen levet.

6. Ha a rizs már jó, belekeverjük a reszelt sajtot, megkóstoljuk, hogy kell-e bele só. Ha nem elég sós, megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a gombát, a garnélát és a snidlinget. Elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és rákockázzuk a maradék vajat. Hagyjuk állni 5-10 percig, majd tálalás előtt újra átkeverjük.

Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluteneslaktoznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr117554358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása