Itt a medvehagymaszezon, jöjjön egy újabb krémleves!
Hozzávalók:
- 2 nagy csokor medvehagyma
- fél fej vöröshagyma
- 1 burgonya
- zöldségalaplé
- 1-2 ek Magic lm tejszín
- 1 ek Spar Freefrom vaj
- só
- szerecsendió
- 4 tojás
- pici ecet
Elkészítése:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a medvehagymát megmossuk és felaprítjuk, a krumplit kis kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk egy fazékban a vajat, ezen megpároljuk a vöröshagymát. Ha megpuhult, akkor hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit is. Kis pirítás után felöntjük annyi zöldségalaplével, hogy egy ujjnyira lepje el a lé a zöldségeket. Picit megsózzuk.
3. Puhára főzzük, utána levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.
4. Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt, és reszelünk bele egy kis szerecsendiót. Újraforraljuk, és már kész is.
5. Feltétként buggyantott tojást adunk. Ehhez egy fazékban vizet forralunk, amibe egy kis ecetet öntünk. A víznek nem szabad lobogva forrnia, éppen csak gyöngyözzön. Egyesével beleütjük a tojásokat, óvatosan, hogy a tojásfehérje ne folyjon nagyon szét. Pár perc főzés után kivesszük, mikor látjuk, hogy a fehérje már megkötött, de a sárgája még folyós.
Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes.