az élet glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

Medvehagymakrémleves buggyantott tojással

2015. március 11. - freefrom

Itt a medvehagymaszezon, jöjjön egy újabb krémleves!

medvehagymakremleves.jpg

Hozzávalók:

  • 2 nagy csokor medvehagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 burgonya
  • zöldségalaplé
  • 1-2 ek Magic lm tejszín
  • 1 ek Spar Freefrom vaj
  • szerecsendió
  • 4 tojás
  • pici ecet

Elkészítése:

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a medvehagymát megmossuk és felaprítjuk, a krumplit kis kockákra vágjuk.

2. Felforrósítjuk egy fazékban a vajat, ezen megpároljuk a vöröshagymát. Ha megpuhult, akkor hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit is. Kis pirítás után felöntjük annyi zöldségalaplével, hogy egy ujjnyira lepje el a lé a zöldségeket. Picit megsózzuk.

3. Puhára főzzük, utána levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.

4. Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt, és reszelünk bele egy kis szerecsendiót. Újraforraljuk, és már kész is.

5. Feltétként buggyantott tojást adunk. Ehhez egy fazékban vizet forralunk, amibe egy kis ecetet öntünk. A víznek nem szabad lobogva forrnia, éppen csak gyöngyözzön. Egyesével beleütjük a tojásokat, óvatosan, hogy a tojásfehérje ne folyjon nagyon szét. Pár perc főzés után kivesszük, mikor látjuk, hogy a fehérje már megkötött, de a sárgája még folyós.

Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluteneslaktoznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr697254293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása