az élet glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

glutén és laktóz nélkül

Pizza - a szélén sajttal töltve

2015. február 28. - freefrom

Igen, ez egy glutén- és laktózmentes pizza recept :) Sajnos a kép nem a legjobb minőségű, de végre egy pizza, ami tényleg pizzaszerűre és pizzaízűre sikeredett! 

img_0234.JPG

 

A tésztához:

  • 400 g Schär Mix B liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 12 g élesztő
  • 1 dl Tesco freefrom tej
  • víz
  • ízlés szerint majoranna

A feltéthez:

  • 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
  • 1 tk majoranna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 20 szem olajbogyó
  • 0.5 konzerv tonhal
  • 10 dkg Pannónia lm sajt
  • bazsalikom
  • olaj

 

Elkészítése:

1. Első lépésként a pizzatésztához egy tálban elkevertem a lisztet a sóval és a majorannával. Hozzáadtam az olajat is.

2. A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, majd mikor felfutott, hozzákevertem a liszthez. Ha túl száraz a tészta, akkor dolgozzunk még bele vizet. Addig gyúrtam, míg a tészta összeállt, és nem tapadt a kezemre.
A tésztát meleg helyen kelesztettem kb. fél óráig.

3. Amikor megkelt, előkészítettem egy sütőtálat, a tésztát kettéválasztottam, majd kör alakúra lapítottam a kezemmel (sodrófa nem kellett hozzá).

4. A sajtból kicsit vastagabb gyufaszál alakú darabkákat vágtam, és a pizza szélét körberaktam vele. Ezután a tésztát ráhajtottam, majd a hajtásnál jól lenyomkodtam, hogy sütésnél ne váljon szét.

5. A paradicsompürét elkevertem a majorannával, majd rákentem a tésztára.

6. A pizza tetejére felkarikázott paradicsomot, hagymát, olajbogyót és tonhalat tettem, majd ezek tetejére került a reszelt sajt.

7. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készült el. A sütés befejezése előtt egy perccel kivettem a pizzát, a szélét megkentem olajjal, majd visszatettem a sütőbe. Erre azért volt szükség, mert a tészta nagyon hófehér volt, az olajtól viszont szép barna színt kapott.

8. Friss bazsalikommal a tetején tálaltam.

 

A pizza tejfehérje nélkül is készíthető, ha az elején a tej helyett is vizet használunk, a sajtot pedig növényi (pl. Csízió) sajttal helyettesítjük.

Figyeljünk rá, hogy az étel csak akkor lesz glutén- és laktózmentes, ha betartjuk az ételkészítés erre vonatkozó szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan glutén- és laktózmentes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluteneslaktoznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr527229419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása